Laatste Nieuws

2e Kerstdag geopend

dec 8 17

Dinsdag 2e Kerstdag geopend van 13.00u- 17.00u met speciale kerstacties

webshops

nov 16 17

Helaas werken op dit moment onze webshops niet optimaal, we werken aan een oplossing.
Hebt U vragen hierover stuur ons dan een mail.
Excuus voor het ongemak.

najaar winter

nov 5 17

Najaar

Het wordt weer kouder, vissen zijn koudbloedig en zullen minder actief worden.
Dit houdt in dat U minder moet voeren en over gaan op lichtverteerbaar voer, ook wel Weatgerm genoemd. Stop niet met voeren! indien U nu al stopt betekent dit voor de vissen bijna een halfjaar geen voer!! Ze zullen mager met weinig weerstand de winter doorkomen.
Plaats beluchting in de vijver maar laat de luchtstenen slechts op 20cm van het vijer oppervlak uitstromen.(zie winter). U kunt afstervende vijverplanten terug snoeien tot maximaal 30cm van de mand. Verwijder rottende delen en voeg Bio-oxydator toe zodat bodemvuil tot een minimum wordt beperkt.
Plaats een net over de vijver of een skimmer in de vijver om te voorkomen dat er bladeren in de vijver komen. Laat voor de winter het vijverwater testen zodat in iedergeval de Kh waarde van de vijver boven de 5 graden is ivm overwinteren van de vijvervissen en zuurstofplanten. Veel regen doet de kh waarde verlagen.

Winter

Zorg dat er altijd een wak in het ijs blijft. Dit om schadelijke gassen uit het water te laten ontsnappen aan de vijver. Hierdoor voorkomt U dat vissen naar boven zwemmen om zuurstof te happen en dan in het ijs vriezen.
Gemakkelijk te realiseren door een ijsvrijhouder/ beluchtings-set te plaatsen.
Hak nooit een wak in het ijs, door de trillingen sterven de vissen.

Filter en pomp kunt U uitschakelen. Bewaar de Uv-unit vorstvrij. Filter laten leeglopen en kranen open zetten zodat er niets kan kapot vriezen. Siporax in een net in de vijver laten zinken.
Pomp vorstvrij in een emmer met water bewaren.
evt aansluitringen insmeren met vaseline tegen uitdroging.
Indien U het filtersysteem laat doordraaien, zorg er dan voor dat niets kan bevriezen. Zet de pomp hoger zodat het “warmere water” niet wordt vermengd met koudwater. De uitstromer nu ca 10cm onder water laten uitkomen.